×
Temps de lectura 2 min.

El sol t'aporta benestar i ajuda al teu estat d'ànim. Però l'exposició excessiva i la manca de protecció solar adequada poden suposar cremades a la pell i altres complicacions per a la teva salut, com més possibilitats de patir un càncer de pell i també un envelliment prematur.

Per evitar-ho, el millor és prevenir posant en pràctica consells que t'ajuden a cuidar la teva pell davant els efectes del sol.

CONSELLS PER EVITAR CREMADES SOLARS

1. Modera l'exposició solar

Per prevenir cremades solars és molt important moderar l'exposició al sol. Si t'agrada gaudir de l'estiu i anar a la piscina o la platja, procura no fer-ho al migdia (de 12 del matí a 6 de la tarda), que és quan la llum del sol és més forta.

A més, busca un lloc amb ombra i evita l'exposició directa. I si no, sempre pots portar el para-sol per assegurar-te el teu espai protegit del sol.

Consells per evitar les cremades solars

2. Aplica't protector amb un elevat factor de protecció i a prova d'aigua.

L'ús del fotoprotector ha de ser diari, també en els dies que està ennuvolat. Aplica-te’l mitja hora abans de l'exposició, perquè la pell l'absorbeixi correctament. Si vas a la platja o la piscina, no t'oblidis de aplicar-te'l de nou cada dues hores i després de banyar-te.

L'aplicació s'ha de fer de manera uniforme, posant-te una quantitat generosa, en tota la zona que estarà exposada al sol, incloent-hi el nas, les orelles, el coll i els llavis. Les persones amb poc pèl o cabell molt curt han d'extremar la precaució i aplicar protector en el cuir cabellut i cobrir-se el cap. 

3. Porta roba solta que cobreixi els braços i les cames

Omple el teu armari amb roba solta, que cobreixi la major part de el cos i sigui el més opaca possible. I és que, com més transparent, més deixarà passar els rajos de sol.

Posa't un barret d'ales amples, que cobreixin el coll, les orelles, els ulls i el cuir cabellut, i unes ulleres de sol que protegeixin els teus ulls.

Consells per prevenir cremades solars

A més, no t'oblidis de la hidratació, especialment en aquesta temporada que es caracteritza per l’alta incidència de radiació solar i temperatures elevades. Al beure aigua, ajudes a que la teva pell romangui suau i hidratada per afrontar l'exposició al sol.

Les fruites de temporada també poden ser una bona font d'aigua. Incorpora a la teva dieta aliments com el meló, la síndria o el préssec.

PROTEGIR ELS MÉS PETITS

Si tens nens a casa, protegeix-los del sol des de ben petits. Quan són menors de sis mesos, no s'aconsella que s'exposin al sol. A partir d'aquesta edat, poden exposar-se als raigs ultraviolats amb moderació, sempre utilitzant loció amb un factor de protecció solar adequat per a ells de 50 + que caldrà aplicar cada hora i mitja, per prevenir riscos.

Per als nens, igual que per als adults, és recomanable cobrir-se amb para-sols, roba, gorra i ulleres especials amb protecció UV.

Mantingues aquestes recomanacions recordant que la fotoprotecció és un hàbit que has de seguir tot l'any. Per triar el millor producte per al teu tipus de pell, segueix el consell del teu farmacèutic, i que el sol no faci malbé el teu estiu.

Tipus de producte
Categories
Preu