×
Temps de lectura 3 min.

En els dies estiuencs el teu cabell està més exposat al sol i a la calor, al salnitre de la mar i al clor de les piscines, entre d'altres. Aquests factors poden, per exemple, afectar la seva deshidratació, imprimir opacitat i restar-li brillantor, o fer que sigui més fràgil i trencadís, pel que és important tenir cura de la teva salut capil·lar d'una manera especial a l'estiu.

De la platja de la piscina i de la piscina a la gandula sota el sol ... és una de les rutines habituals d'aquesta època de l'any. En aquest anar i venir, no has d'oblidar hàbits com fotoprotegir la teva pell, però de la mateixa manera tampoc has d'oblidar parar especial atenció a la cura del teu cabell. Et deixem 6 senzills hàbits que milloraran la teva salut capil·lar aquest estiu.

Salud capilar en verano

  1. Protecció solar, també per al cabell.

Igual que passa amb la teva pell, els raigs solars també afecten el teu cabell. Els raigs UVB i els UVA modifiquen el seu aspecte i textura. A causa de la producció de radicals lliures i l'oxidació, les puntes es tornen més clares i es trenquen amb més facilitat, a causa de l'alteració de la cisteïna, el principal component de la queratina.

Protegeix –lo del sol usant cosmètics específics per a això, que a més tenen una gran capacitat d'hidratació. Habitualment els podràs adquirir en esprai o en olis. Pregunta el teu farmacèutic quina és la millor opció per a tu.

  1. El barret, un bon complement a l'estiu.

A més d'un complement de moda, el barret és un bon aliat per protegir la teva salut capil·lar dels efectes del sol, i també zones sensibles com la cara i els teus ulls.

D'altra banda, massa calor a la zona del cap pot provocar deshidratació en aquesta zona, de manera que utilitzar un barret pot evitar-te patir mals de cap, marejos...

  1. Hidratació i nutrició específiques.

El cabell conté entre un 10% i un 15% d'aigua. Per fora, el cabell està constituït per escates segellades. Quan es resseca, aquestes escates se separen i això provoca la pèrdua de lípids i de l'aigua que conté i es deshidrata. La calor és un factor que pot contribuir notablement al fet que el teu cabell es deshidrati.

Per fer-hi front comptes amb xampús i mascaretes que hidrataran el teu cabell i li aporten una bona dosi de nutrients. Segueix el consell del teu farmacèutic sobre quins productes pots usar i la freqüència recomanada.

  1. Protegeix-lo del clor i el salnitre

Quan et banyis a la piscina i a la mar, mulla't els cabells abans del bany, així reduiràs la capacitat del clor i el salnitre de penetrar. Després del bany aclareix-lo amb aigua freda per expulsar les restes de sorra i sal o clor.

Una opció també pot ser utilitzar un barret durant el bany que impedeixi el contacte directe dels cabells amb el clor o la sal.

  1. Eixuga'l a l'aire

Aprofita el bon temps de l'estiu perquè el teu cabell descansi de l'ús d'assecadors i planxes que el fan malbé, el ressequen i el tornen més trencadís. Redueix la seva humitat amb una tovallola i deixa’l assecar a l'aire.

A l'hora de pentinar, és més beneficiós fer servir productes que no continguin excessius alcohols ni químics per evitar irritacions i no afectar el cuir cabellut

  1. Evita usar productes com la laca si el teu cabell va a estar exposat al sol

Els productes com la laca o l'escuma contenen ingredients que, combinats amb l'exposició al sol, poden arribar a generar una reacció que irriti el cuir cabellut.

 Seguir amb els teus hàbits saludables, tenint cura de la ingesta d'aigua que necessita el teu cos per estar hidratat, mantenint una dieta equilibrada i tenir un bon descans també ajudarà a la salut del teu cabell.

 

Aquest estiu, segueix aquests senzills consells i llueix un cabell sa i bonic.

Tipus de producte
Categories
Preu